ВМС беруть участь в активній фазі навчань “Об’єднані зусилля”: що відпрацьовує флот

 

Військово-Морські сили ЗС України беруть участь в активній фазі стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля – 2020”.

Підрозділи виконують практичні навички в морі, передає в четвер, 24 вересня, пресцентр ВМС.

“Висуваючись у район виконання завдань, на одному з кораблів вахтова служба отримала сигнал “Навчальна тривога!” за яким бойові розрахунки відпрацювали заходи протидиверсійної оборони з виконанням бойової стрільби та метанням гранат по умовних диверсантах”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресцентр ВМС

Корабельно-катерна група відпрацювала виконання бойових артилерійських стрільб по берегових цілях, висадку морського десанту на необладнане узбережжя, ведення мінно-загороджувальних дій, тактичне маневрування в строях та ордерах, відбиття нападу противника в морі тощо.

Фото: пресцентр ВМС

Штурмовики Су-25 Повітряних сил ЗС України здійснювали авіапідтримку морпіхів, які вели бій за висадку та морським і повітряним шляхами здійснювали нарощування сил на визначеному оперативному напрямку.

Фото: пресцентр ВМС

У свою чергу, інший підрозділ морської піхоти, під прикриттям мінометного розрахунку, відпрацював завдання з оборони важливих об’єктів інфраструктури та захоплення і утримання панівних висот від нападу умовного противника.

Читайте також:
Навчання “Об’єднані зусилля-2020”: до маневрів приєднуються кораблі ВМС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна