РНБО розробляє Стратегію кібербезпеки України

 

У Національному координаційному центрі кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони  почали розробку Стратегії кібербезпеки України. За задумом, документ повинен посилити кіберзахист країни.

Про це в четвер, 24 вересня, повідомили у пресслужбі РНБО.

За словами секретаря Рабдезу Олексія Данілова, документ буде розроблятися з урахуванням міжнародного досвіду.

“Стратегія визначатиме пріоритети національних інтересів України у сфері кібербезпеки, а також основні підходи і напрямки до формування питань кіберзахисту. Упевнений, це суттєво підсилить оборону складову кіберпростору країни”, – сказав Данілов.

До розробки стратегії також залучатимуться фахівці приватного сектору та громадськості, які спеціалізуються на питаннях кібербезпеки.

Як інформувала “Новинарня“, 14 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ щодо введення в дію рішення Ради національної безпеки й оборони та затвердження Стратегії національної безпеки України.

18 вересня стало відомо, що Міноборони веде роботу над Стратегією воєнної безпеки на основі Стратегії нацбезпеки України, яку на днях підписав президент Володимир Зеленський. Вона буде спрямована на приєднання до плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте також:
Сайт Нацполіції України зламали хакери із фейками про американських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна