На навчаннях табору Rapid Trident відпрацювали “бій у місті” і розгортання табору для біженців. ФОТО

 

На Львівщині, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, вийшли на фінішну пряму українсько-американські навчання Rapid Trident 2020.

24 вересня на навчальній ділянці “Бій у місті” (Mount Side) було представлено порядок проведення блокувально-пошукових та штурмових дій за участю підрозділів Національної гвардії України.

“Ця територія – своєрідне місто у мініатюрі. Будівлі різної поверховості, адміністративні споруди та різноманітні прибудови створили спеціально для того, аби військовослужбовці відпрацьовували завдання у різних типах споруд, звикли правильно пересуватися та вчасно виявляти ворожі засідки”, – розповіли в пресслужбі НГУ.

Тут відтренували проведення антитерористичної операції в міській забудові.

До її проведення були залучені окремий загін спеціального призначення та гвардійці військової частини 4114 Західного територіального управління НГУ, які діяли у складі груп блокування, зачистки та штурмової групи.

На навчаннях були присутні командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан, т.в.о. заступника командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Олександр Голоднюк, начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, бригадний генерал армії США Джозеф Папенфуз, заступник начальника Державної прикордонної Служби України генерал-майор Сергій Сердюк, представники Київської асоціації військових аташе країн союзників, органів державної влади та Товариства Червоного хреста України.

Фото: пресслужба НГУ

Зазначається, що в багатонаціональних навчаннях підрозділи Національної гвардії України (3-ї бригади оперативного призначення, в/ч 3017) діють у складі зведеної батальйонної тактичної групи разом із представниками Державної прикордонної служби  та Військової служби правопорядку ЗСУ.

“Основними завданнями, що виконують підрозділи зведеної батальйонної тактичної групи на цих міжнародних навчаннях – ведення стабілізаційних дій у визначеному районі шляхом виставлення мобільних блокпостів, контрольно-пропускних пунктів, спостережних постів, організація патрулювання як пішими, так і автомобільними маршрутами, охорона та оборона ділянок державного кордону”, – командир зведеної батальйонної тактичної групи майор Володимир Пимонов.

Фото: пресслужба НГУ

Під час свого виступу на брифінгу перед високоповажними гостями командир 59-ї окремої мотопіхотної бригади полковник Геннадій Шаповалов відзначив професійні та злагоджені дії військовослужбовців НГУ в ході навчань.

Гості та преса мали змогу спостерігати за діями Товариства Червоного хреста зі створення та підтримки діяльності транзитного табору для біженців. Охорону цього базового табору забезпечували військовослужбовці НГУ.

Фото: пресслужба НГУ

“Rapid Trident 2020 – наймасштабніші сухопутні міжнародні навчання на території України. Важливо, що підрозділи Національної гвардії традиційно представлені на них потужними підрозділами, які виконують важливі завдання за призначенням. Участь у таких міжнародних навчаннях для наших бійців – чудова нагоди бути та діяти у складі багатонаціональних штабів, що побудовані за структурою НАТО. Тут вони проводять операції та займаються їх ретельним плануванням у тісній взаємодії як з іншими українськими військовими, так і з іноземними підрозділами”, – розповів командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан.

За сценарієм навчань цього року, країна-агресор дестабілізує ситуацію у певному регіоні іншої держави і здійснює спробу окупувати її. Водночас об’єднане угруповання військ союзницьких держав організовує оборону, згодом звільняє тимчасово окуповані агресором території і проводить стабілізаційну операцію.

“У цих міжнародних навчаннях взяли участь представники майже всіх складових сектору оборони та безпеки, зокрема і Національна гвардія України. Разом із міжнародними партнерами сьогодні вдалося досягти найвищої взаємодії та злагодженості. На мою думку, це найкращі міжнародні навчання, в яких мені довелося брати участь”, – поділився враженнями співкерівник навчань з американської сторони полковник Майкл Хансон.

Нагадаємо, у міжнародних навчаннях Rapid Trident 2020 беруть участь рекордні 4000 тисячі військових із 9 країн. Окрім військових ЗС України та США, до участі у навчаннях залучені представники Польщі, Литви, Канади, Німеччини, Румунії, Великої Британії та Данії.

Читайте також:
Зеленський на Львівщині відкрив військові навчання Rapid Trident-2020. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.