Людство провалило випробування коронавірусом, – Генсек ООН

 

Людство провалило випробування пандемією коронавірусу, число жертв якої наближається до мільйона.

Про заявив Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш, виступаючи 24 вересня на засіданні Ради Безпеки з коронавірусу на полях тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє УНІАН.

“Пандемія – це випробування для міжнародного співробітництва, яке ми провалили. Вірус уже вбив майже мільйон людей по всьому світу, вразив понад 30 мільйонів, – він вийшов з-під контролю”, – наголосив Гутерріш.

“Це наслідок нестачі глобальної підготовленості, взаємодії, єдності й солідарності”, – вважає Генсек ООН.

“Коронавірус чорною тінню ліг на весь наш світ. Але він також став попередженням, яке повинно спонукати нас до дій. У нас немає вибору: або ми об’єднаємося в рамках глобальних інститутів, які відповідають своєму призначенню, або будемо розчавлені розбратами і хаосом”, – підсумував Гутерріш.

Раніше він наголосив, що пандемія COVID-19 — це “не тільки тривожний сигнал, а й генеральна репетиція для подолання багатьох викликів, які нас чекають. Пандемія навчила нас, як багато залежить від нашого вибору. Зараз, коли ми дивимося в майбутнє, ми повинні зробити правильний вибір”.

За даними інфографіки Університету Джонса Гопкінса, станом на 18:00 (за київським часом) четверга, 24 вересня, в усьому світі від початку пандемії коронавірусну інфекцію було діагностовано у понад 31,9 мільйона осіб. Померли від COVID-19 майже 978 тисяч людей, одужали – більш ніж 22 мільйони.

Читайте також:
Зеленський на Генасамблеї: реформа ООН, міжнародний офіс проти дезінформації в Києві, Кримська платформа деокупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна