Авіація США пролетить над Києвом та п’ятьма містами України

 

Американські літаки пролетять над Києвом ще п’ятьма містами України – пілоти запрошують українців “помахати” авіації США.

Про це в середу, 23 вересня, повідомляє 352-ге крило спеціальних операцій США.

“Якщо ви сьогодні на вулиці, о 12:30, у Києві, навколо Арки дружби народів чи мостів вздовж річки Дніпро, приходьте махати CV22B”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, американський конвертоплан Bell V-22 Osprey – єдина у світі серійна машина цього класу. Гібрид літака й вертольота здатний нести на борту 9 тонн вантажу.
V-22 летить удвічі швидше, ніж американський двомоторний гелікоптер CH-47 “Чинук”, а його корисне завантаження більше майже втричі.

“Також дивіться на MC130J над Херсоном, Запоріжжям, Дніпром, Полтавою та Черкасами сьогодні приблизно в той же час”, – додали американські спецпризначенці.

Lockheed Martin C-130J Super Hercules – чотиримоторний турбогвинтовий військово-транспортний літак.

Як інформувала “Новинарня“, конвертоплани США Osprey дозаправилися в небі над Чорним морем.

Читайте також:
У Львівській області спецпризначенці ССО ЗСУ і США десантувалися з унікальних конвертопланів Osprey. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна