“Зроби мені тишу”: створену на основі реальних подій виставу про війну безплатно покажуть в інтернеті

 

24 жовтня ГО “Точка дотику” презентує відеоперфоманс: онлайн-виставу про війну на сході України “Зроби мені тишу”. В її основу покладені реальні історії людей, які пережили воєнні дії й на власному досвіді знають, що війна – не просто “хайпова” тема для медіа. Війна тут і зараз, і вона триває. 

Онлайн-вистава “Зроби мені тишу” – не про політику, не про економіку та не про владу.  Відеоперфоманс не має на меті давати оціночні судження, не ділить українців на “своїх” та “чужих”, лише показує, які ми є: ми втомлені від війни і воліємо про неї не говорити. Це історія про звичайних українців, які живуть в одній країні, спілкуються однією мовою, але не чують одне одного.

“Ми всі різні, з різними позиціями. Але ми живемо в одному просторі й нам важливо навчитися комунікувати та слухати одне одного, бути відвертими з собою і усвідомлювати, що ми всі діємо у політичному вимірі також. Для того, щоб перемогти на лінії фронту, спочатку потрібно перемогти у війні на мирній території. Зараз відбувається справжнє протистояння між демократичним незалежним українським та авторитарним пост- і неорадянським”, — зазначають автори вистави Павло Юров та Анатолій Татаренко

Відеовистава транслюватиметься у прямому ефірі безкоштовно.
Початок – 24 жовтня о 20:00.
Всі деталі будуть опубліковані тут

Драматургія – Павло Юров і Анатолій Татаренко, режисер – Павло Юров, оператор – Ярема Малащук, художник – Анатолій Татаренко, композиторка – Олеся Оникієнко.

Світло – Наталка Перчишена, арт ворк – Катерина Єрмолаєва, дослідження – Олена Шкребтієнко, Павло Юров, Анатолій Татаренко, менеджерка проєкту – Анастасія Гернега.

Актори – Сергій Сміян, Микола Панасюк, Євгенія Непиталюк, Євген Черников, Оксана Леута.

Знімальна група – Open Theatre.

Оркестр Почесної варти окремого Президентського полку iм. Богдана Хмельницького

Читайте також:
Вистава “Життя P.S.” у театрі Заньковецької за книгою Лєри Бурлакової: “твоя власна війна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна