В окупованому Луганську арештували трьох людей за підозрою у співпраці з СБУ

 

В окупованому Луганську представники так званого “МГБ ЛНР” затримали 21-річного місцевого жителя. Його звинувачують у співпраці зі Службою безпеки України.

Про це у вівторок, 22 вересня, повідомляють інформаційні ресурси угруповання “ЛНР”.

За даними так названого “МГБ”, співробітники СБУ нібито завербували Владислава Ліліпу при перетині контрольного пункту “Станиця Луганська” на лінії розмежування в 2015 році, коли хлопцю було 16 років.

Там йому нібито дали завдання зі збору відомостей, що становлять інтерес для української розвідки.

Владиславові Ліліпі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 20 років з конфіскацією майна.

Крім того, так зване “МВС ЛНР” затримало двох чоловіків, яких також звинувачують “у диверсійній роботі на Службу безпеки України”.

За словами “глави МВС ЛНР” Ігоря Корнета, вони нібито готували викрадення громадянина Італії Андреа Пальмері, який воював проти ЗСУ та який зараз живе в окупованому Луганську.

Затримані – Сергій Лук’яненко і Ярослав Калістратов. Лук’яненко, за словами Корнета, в 2016 році воював в угрупованні “ДНР”, пізніше влаштувався на роботу в “військову прокуратуру” в Донецьку.

Читайте також:
Списки на обмін поповнилися двома людьми, всього – 134 бранці, – Сущенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна