Дрон ОБСЄ вкотре фіксує танки й “Гради” окупантів, розміщені з порушенням ліній відведення

 

Під час спостережного польоту безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території зафіксував озброєння з порушенням лінії відведення.
Йдеться про танки на тимчасово окупованій території Донеччини й “Гради” – на Луганщині.

Про це мовиться в звіті СММ ОБСЄ, який опублікований 21 вересня 2020 року.

Зазначається, що полігоні поблизу Новоселівки Донецької області задокументовано п’ять танків (Т-72), а неподалік населеного пункту Хрустальний Луганської області – двадцять одна реактивна система залпового вогню (БМ-21 “Град”, 122 мм).

Крім того, 19 вересня члени патруля Місії вкотре помітили протипіхотну міну (МОН-200) поблизу населеного пункту Молодіжне на Луганщині.

Українська сторона СЦКК наголошує, що викладені факти чітко вказують на порушення з боку збройних формувань Російської Федерації Мінських домовленостей та досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо зобов’язань з посилення режиму припинення вогню.

“Окрім того, такі дії становлять загрозу життю і здоров’ю не лише українських воїнів, а й жителів мирного населення Донбасу. Адже в разі одночасного застосування зазначених ракетних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, залежно від типу снаряда, площа ураження становитиме 31,5 км²”, – йдеться в повідомленні пресцентру штабу ООС у вівторок, 22 вересня.

В Українській стороні СЦКК додали, що з метою потенційного загострення мирного процесу російсько-окупаційні війська і надалі нарощують озброєння та військову техніку в прямій близькості до лінії зіткнення та збільшують мінування території місцевості, відкрито нехтуючи наданими гарантіями безпеки.

Читайте також:
ОБСЄ звітує про ворожі “Гради”, танки та “Гвоздики” за межами виділених місць зберігання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна