Бойовик “ЛНР” Коноплицький в радянські часи був “штандартенфюрером СС” і так само катував людей, – архів

 

Бойовик “ЛНР” Сергій Коноплицький, який незаконно позбавляв волі та катував мирних громадян “на підвалі” у Луганську, в радянські часи називав себе “штандартенфюрером СС” та був заарештований за зґвалтування й тортури в стилі гестапо.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі історик Едуард Андрющенко, який працює з архівами КДБ та веде проєкт KGB Files.

Під час роботи в архіві СБУ Андрющенко виявив повідомлення Комітету держбезпеки УРСР за 1985 рік, у якому йшлося: “У квітні 1985 року в м. Ворошиловграді (тепер – Луганськ – “Н”) припинено антигромадське угруповання (12 осіб у віці від 15 до 20 років), які, наслідуючи гестапівців, по-садистському знущалися над однолітками, інсценували повішення 3. Космодем’янської, Л. Шевцової, ґвалтували дівчат, які брали участь у збіговиськах. Організатор цього угруповання Коноплицький С.С., 1966 року народження, член ВЛКСМ, водій Ворошиловградського дорожнього ремонтно-будівельного управління №2, примушував своїх спільників називати його “штандартенфюрером СС”.

Зазначається, що Коноплицький та сім інших учасників угруповання були заарештовані за вчинення ними злочинів, передбачених ст.ст.117 і 206 КК УРСР (зґвалтування, хуліганство).

Фотокопія повідомлення КДБ УРСР за 1985 рік

Як відомо, терорист, бойовик НЗФ “ЛНР” Сергій Коноплицький, позивний “Маньяк”, внесений до бази центру “Миротворець”.

У базі вказано, що Коноплицький був (чи є) бійцем батальйону “ГБР Бетмен”, щодо якого 30 грудня 2014 року так звана “генпрокуратура ЛНР” порушувала кримінальну справу за фактами незаконного позбавлення волі двох і більше осіб, тортур, вбивств, викрадень мирних громадян, здирств та розбоїв.

Профіль Коноплицького на сайті “Миротворець”

За власним зізнанням “Маніяка”, серед методів фізичного впливу він застосовував удари молотком і пластиковими трубами.

Читайте також:
Кулеметника і командира підрозділу бойовиків “ЛНР” ув’язнили на 8 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна