Кіпр розблокує санкції ЄС проти Білорусі

 

Кіпр надалі не блокуватиме запровадження санкцій проти Білорусі та виконає рішення Ради Євросоюзу. Відтак сьогодні, 21 вересня, міністри закордонних справ ЄС проведуть фінальне обговорення санкційного режиму проти режиму Лукашенка.

Про це заявив міністр закордонних справ Кіпру Нікос Христодулідес, передає AFP.

Зазначається, що по прибуттю на саміт глав МЗС країн Євросоюзу кіпрський міністр заявив, що Нікосія виконає рішення Ради ЄС. Водночас він додав, що будь-яка реакція Брюсселя має бути послідовною.

“Реакція Європейського Союзу на порушення прав людини. Наша реакція на порушення суверенітету і суверенних прав наших держав-членів, держав-членів ЄС. Наша реакція на будь-які порушення наших основних базових цінностей і принципів не може відбуватися за вибором. Вона повинна бути послідовною”, – сказав Христодулідес.

Паралельно з цим із Брюсселя надійшла інформація про те, що ЄС готується погодити санкції проти Лівії, які будуть поширюватися на турецькі компанії.
Передбачається, що таке рішення задовольнить Кіпр, який останнім часом блокував санкції проти Білорусі, вимагаючи від ЄС обмежень щодо Туреччини за її бурильну діяльність в Східному Середземномор’ї.

Раніше президент Європейської ради Шарль Мішель після низки нових затримань у Білорусі та вигнання з країни опозиційних діячів закликав прискорити підготовку санкцій.
За повідомленнями ЗМІ, країни Європейського Союзу узгодили внесення до санкційного списку 40 представників білоруського режиму. У санкційному списку будуть особи, які брали участь у фальшуванні результатів президентських виборів та причетні до жорстокого придушення протестів.

Читайте також:
Кіпр блокує запровадження санкцій ЄС проти режиму Лукашенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна