Facebook звинувачують у шпигуванні за користувачами через камеру телефона

 

Проти компанії Facebook у США подали позов про ймовірне шпигування за користувачами додатку Інстаграм через відеокамеру смартфона.

Про це повідомляє “Голос Америки“.

Користувачка Інстаграму зі штату Нью-Джерсі Британі Кондиті у четвер, 17 вересня, подала позов до федерального суду Сан-Франциско. Вона вважає, що Фейсбук свідомо використовував камеру мобільного телефона, коли люди користувались додатком Інстаграм, “щоб збирати вигідну та цінну інформацію про своїх користувачів, до якої компанія не могла отримати доступу іншим чином”.

“Отримавши надзвичайно приватні та інтимні персональні дані про своїх користувачів, зокрема, в приватності їхніх помешкань, він (Facebook) спроможний збільшити свої прибутки від реклами, націлюючись на потреби користувачів більше ніж будь-коли”, – йдеться у позові.

“Наприклад, [фейсбук] може у реальному часі бачити, як користувачі реагують на рекламні повідомлення в Інстаграмі, що забезпечує їх надзвичайно цінною інформацією для своїх рекламодавців”, – зазначено в документі.

Раніше цього літа Facebook відкинув подібні звинувачення і переклав провину на несправність у системі, яку він наразі виправляє. В компанії заявили, що через несправність користувачі отримували неправдиві повідомлення про те, що Інстаграм користується камерою iPhone.

Інший позов проти Facebook цього літа подали через використання технології розпізнавання обличчя, щоб нелегально збирати біометричні дані. У рамках мирової угоди компанія запропонувала позовнику 650 мільйонів доларів мирових.

Інформацію про новий позов компанія Facebook поки не прокоментувала.

Читайте також:
Facebook вперше видалив допис Трампа за поширення неправди

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна