Кримська криза: в Алушті обмежують подачу води, щоб дотягнути до весни

 

Із 23 вересня в низці населених пунктів Південного берега Криму – Алушті, Партеніті та Малому Маяку – окупаційна влада запроваджує обмеження подачі води.

Про це повідомила підконтрольна Кремлю голова адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає видання “Крим.Реалії“.

“Із середи, 23 вересня ми запроваджуємо в Алушті, Партеніті та Малому Маяку обмежувальні заходи подачі води. А саме: в нічний час із 23:00 до 05:00 у системі водопроводу буде знижено тиск. Вода, буде, але йтиме вона під низьким тиском. Це тимчасовий захід, але він допоможе заощадити й не допустити ситуації повної відсутності води”, – написала Огнєва в соцмережі.

Вона наголосила, що в Ізобільненському водосховищі залишився “невеликий обсяг, якого вистачить тільки до грудня”.

“Зниження тиску – це економія як мінімум 10 тисяч кубометрів на добу – це гарантія того, що навіть без опадів вода буде в кранах будинків і квартир до квітня наступного року”, – зазначила голова адміністрації, попросивши не набирати на ніч ванни й інші великі місткості та економити “важливий для всіх нас природний ресурс”.

“Крим.Реалії” інформують, що на окупованому РФ півострові запаси води в водосховищах продовжують скорочуватися, про що повідомив 18 вересня на засіданні оперативного штабу глава підприємства “Вода Криму” Володимир Баженов.
Також протягом останнього тижня зафіксовано зростання кількості звернень громадян Сімферополя з питань водопостачання.

Читайте також:
Російські військові в окупованому Криму перекрили річку, качають воду в Сімферополь

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна