Міноборони розробляє Стратегію воєнної безпеки України, – Таран

 

Міноборони веде роботу над Стратегією воєнної безпеки на основі Стратегії нацбезпеки України, яку на днях підписав президент Володимир Зеленський.

Про це в п’ятницю, 18 вересня, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

Зазначається, що акцент у Стратегії воєнної безпеки зроблять на розвитку особливого партнерства з НАТО з метою набуття повноправного членства в Альянсі.

“Стратегія національної безпеки містить однозначний імператив отримати запрошення та приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО. Поставлена мета – повноправне членство в Альянсі. З цього ми і виходимо, організовуючи свою роботу над проєктом Стратегії воєнної безпеки”, – цитує очільника оборонного відомства його пресслужба.

Наразі для опрацювання проєктів Стратегії воєнної безпеки України та Стратегічного оборонного бюлетеня України створено робочу групу на чолі з першим заступником міністра оборони Іваном Руснаком.

До її складу, окрім фахівців Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України, запрошені:

  • представники ОПУ;
  • Апарату РНБО;
  • Секретаріату Кабінету Міністрів України;
  • Національного інституту стратегічних досліджень;
  • складових сил оборони, а також Ради сприяння імплементації реформ Міноборони України та Громадської ради при Міноборони України.

Як інформувала “Новинарня“, 14 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ щодо введення в дію рішення Ради національної безпеки й оборони та затвердження Стратегії національної безпеки України.

Читайте також:
“Найбільша загроза – Росія”: Дуда затвердив стратегію нацбезпеки Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна