Кравчук вимагає допустити Червоний Хрест до полонених в ОРДЛО

 

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вимагає негайно забезпечити доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до незаконно утримуваних в ОРДЛО громадян України.

Про це в четвер, 17 вересня, повідомили в пресслужбі офісу президента.

“Україна надає повний і безперешкодний доступ представникам МКЧХ до осіб, які обґрунтовано звинувачуються у скоєнні злочинів і утримуються на території України, про що свідчать листи та звіти про роботу міжнародних гуманітарних організацій в Україні”, – підкреслив Леонід Кравчук.

Глава української делегації в ТКГ, зокрема, повідомив, що 12 грудня 2019 року український парламент вніс зміни до Закону України “Про попереднє ув’язнення” з метою забезпечення безперешкодного доступу представників МКЧХ до осіб, що перебувають під вартою.

Зі слів Кравчука, всі звернення щодо доступу МКЧХ до утримуваних громадян України грубо ігноруються й не виконуються саме з боку ОРДЛО та Російської Федерації”, – зазначив він.

“Неприпустимо й обурливо, що з численних звернень з’ясувати долю й відвідати 175 утримуваних в ОРДЛО громадян України вдалося одержати відповідь лише щодо однієї особи”, – наголосив Леонід Кравчук.

Глава делегації України в ТКГ підкреслив, що доступ має бути наданий, серед іншого, “до секретної донецької в’язниці “Ізоляція”, горезвісної через катування українців і нелюдські умови утримання, та всіх інших катівень”.

Читайте також:
Силовики оголосили підозру ватажку “ДНР” Лягіну, який керував захопленням фонду “Ізоляція” в Донецьку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна