Зеленський на Львівщині відкрив військові навчання Rapid Trident-2020. ФОТО

 

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у відкритті військових навчань Rapid Trident-2020.

Церемонія відкриття масштабних навчань за участю країн НАТО відбулася на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині в четвер, 17 вересня.

Президент зазначив, що повернення територій України і сильне військо – це його пріоритети.

“Також моїм пріоритетом є сучасна, оснащена та боєздатна українська армія, адже саме вона може бути гарантом безпеки, миру та вільного розвитку незалежної України…. Щоразу, під час зустрічі із міжнародними лідерами, я наголошую, що війна на Сході – це загроза не тільки для України, а й для всіх країн Європи та світу”, – сказав президент під час відкриття навчань.

Також Зеленський нагадав, що інтеграція в Північноатлантичний Альянс є стратегічною ціллю України.

“Ми повинні досягти взаємосумісності ЗСУ із відповідними структурами держав Альянсу, а також активізувати реформи, які дозволять отримати запрошення і приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО”, – наголосив він.

За словами президента, навчання “Rapid Trident-2020” – важливий крок на шляху до НАТО, вони мають підвищити рівень підготовки й оперативності українських військ, а також покращать сумісність штабів України, США та інших членів НАТО.

Rapid Trident – 2020 (2) Rapid Trident – 2020 (4) Rapid Trident – 2020 (5) Rapid Trident – 2020 (1) Rapid Trident – 2020 (3) Rapid Trident – 2020 (6) Rapid Trident – 2020
<
>

Фоторепортаж: пресслужба ОПУ

“Впевнений, що й українські військові передадуть міжнародним партнерам унікальний бойовий досвід, набутий ними з початком війни у 2014 році. Навчання зроблять відносини між військовими-учасниками ще більш міцними та дружніми”, – сказав президент.

Зеленський подякував міжнародним партнерам за підтримку у стримуванні російської агресії та допомогу в посиленні боєздатності української армії.

За інформацією ОПУ, також у графіку президента на Львівщині – ознайомлення з перебігом реалізації програми “Велике будівництво” на Львівщині, зустрічі з представниками ІТ-бізнесу, ректорами вишів та ветеранами АТО/ООС.
Крім того, президент візьме участь у представленні Стратегії розвитку Львівської області до 2027 року та заходах з нагоди Дня рятівника.

Як інформувала “Новинарня“, в Яворівському районі Львівської області за участю близько чотирьох тисяч військових з 10 країн розпочались навчання Rapid Trident-2020, які триватимуть до 25 вересня.

Читайте також:
На навчаннях Combined Resolve у Німеччині
зведена рота 28 омбр ЗСУ увійшла до складу танкового батальйону США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна