Через коронавірус ЗСУ не беруть участь у навчаннях Noble Partner у Грузії

 

Сплеск коронавірусу та пов’язані із ним обмежувальні заходи не дозволили підрозділам ЗСУ взяти участь у навчаннях Nоble Partner-2020, що проходять у партнерстві з США на території Грузії з 7 по 18 вересня. 

Про це під час телефонного брифінгу в середу, 16 березня, розповіли представник Сухопутного командування США в Європі генерал Джо Джеррард та заступник начальника штабу Сил оборони Грузії бригадний генерал Іраклій Чічінадзе. 

Саме так вищі офіцери США і Грузії відповіли на запитання про те ,чи передбачав сценарій навчань заходи протидії гібридним загрозам, і чому у тренуванні не бере участі Україна, яка прямо стикається з гібридною агресією.

“Розпочну із другої частини запитання. Україна була запрошена до участі у навчаннях, але, як всі розуміють, COVID вразив багато тренувань та навчань, які ми намагаємося проводити у поточних обставинах. Таким чином, Україна, як і декілька інших країн, не змогла взяти участь, з огляду на обмежувальні заходи”, – зазначив генерал-майор Джеррард.

Коментуючи змістовну частину сценарію навчань, він зауважив, що у навчаннях Nоble Partner-2020 беруть участь різні силові структури, включаючи артилерійські та інженерні підрозділи, а також підрозділи сил спеціального призначення. Таким чином, до сценарію були включені декілька подій, що відображають гібридні загрози, а також заходи реагування на них.

Як зазначив бригадний генерал Чічінадзе, до участі в навчаннях були запрошені 26 країн, включаючи союзників по НАТО та партнерів, але, виходячи із епідеміологічної ситуації, далеко не всі з них змогли прийняти таке запрошення.

“Питання щодо протидії гібридним загрозам однозначно відпрацьовуються. Ці маневри також мають на меті поліпшити синхронізацію процесів планування операцій сил спеціального призначення та їх взаємодію із звичайними підрозділами. Ми вже провели спільне тренування з висадкою повітряного десанту на полігоні Вазіані”, – сказав грузинський генерал.

Як інформувала “Новинарня“, навчання Nоble Partner-2020 проходять на території Грузії 7-18 вересня поточного року. У навчаннях беруть участь близько 2 800 військовослужбовців із Франції, Грузії, Польщі, Великої Британії та Сполучених Штатів.
Очікувалося, що від України участь у навчаннях братиме підрозділ морської піхоти. 

Читайте також:
На навчаннях Combined Resolve XIV в Німеччині зведена рота 28 омбр ЗСУ увійшла до складу танкового батальйону США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна