Українська авіація готується до навчання “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

 

Екіпажі бригад тактичної авіації Повітряного командування “Центр” продовжують удосконалювати спроможності на льотно-методичному зборі на Миколаївщині.

Про це в середу, 16 серпня, інформує пресцентр Командування Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що пілоти-винищувачі відпрацьовують найбільш складні питання з підготовки та взаємодії в умовах,  максимально наближених до бойових.

“На фінальному етапі льотно-методичного збору екіпажі візьмуть участь у стратегічному командно-штабному навчанні “Об’єднані зусилля – 2020”, – йдеться в повідомленні.

Наразі триває підготовка авіаційних засобів ураження до відпрацювання практичного застосування авіації по повітряних та наземних цілях.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” паралельно тренуватимуться ДШВ і британські десантники

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.

У серпні на координаційній нараді за участі голови Херсонської ОДА та військового керівництва регіону було узгоджено, що навчання “Об’єднані зусилля” відбудуться на полігонах Південної України з 17 по 26 вересня 2020 року.

До навчання залучатимуться радники Представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, а також інструктори, військові радники та спостерігачі від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Польща.
Загалом за проведенням навчання будуть спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

5 серпня стало відомо, що міністр оборони Укрїни запросив британську сторону взяти участь у навчаннях “Об’єднані зусилля-2020”.

Читайте також:
Росія готується до навчань “Кавказ-2020”: спецнавчання тривають і в анексованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна