МЗС України направило білоруським колегам ноту через паломників-хасидів на кордоні

 

МЗС України направило ноту білоруським колегам з вимогою не оформлювати іноземців-паломників на виїзд в Україну.
У відомстві пояснили, що особи, які не підпадають під категорію винятків із заборони в’їзду, не можуть бути пропущені на територію України.

Про це в середу, 16 вересня, повідомляється на сайті відомства.

“Українська сторона неодноразово доводила до відома білоруської сторони інформацію про встановлені урядом України обмеження в’їзду іноземцям на територію України”, – йдеться в повідомленні.

Дипломати зазначили, що, за наявними відомостями, згідно з чинними в Білорусі карантинними обмеженнями, іноземці, які прибувають в Республіку, мають проходити 14-денну самоізоляцію.

У свою чергу транзитний проїзд по території Білорусі заборонений протягом 48 годин з метою слідування до держави постійного/тимчасового проживання.

“Переважна більшість паломників перебувають на ділянці кордону більше 48 годин і не є особами, які постійно/тимчасово проживають в Україні, що є порушенням встановлених в Республіці Білорусь карантинних правил режиму транзиту. З огляду на наведену вище інформацію, українська сторона звертається до білоруської сторони з наполегливим клопотанням забезпечити безумовне дотримання іноземцями-паломниками карантинних обмежень і чинного законодавства України і Республіки Білорусь”, – зазначили в МЗС.

Як інформувала “Новинарня“,на кордоні з Україною перебувають до 2,5 тисяч хасидів. Через ситуацію, що склалася на кордоні з Білоруссю, закрили пункт пропуску “Нові Яриловичі”.

Читайте також:
Сотні хасидів хочуть в’їхати в Україну з боку Білорусі: на кордон виїхав глава ДПСУ Дейнеко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна