МЗС вимагає від Росії пояснень через заяву про “неправдиві” слова Зеленського щодо “нормандського” саміту

 

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії пояснень після заяви заступника глави російського МЗС Андрія Руденка щодо неправдивості слів президента Зеленського про готовність всіх сторін до нормандського саміту лідерів.

Про це йдеться в коментарі МЗС України, оприлюдненому пізно ввечері 15 вересня, пише “Європейська правда“.

В українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що перебуваючи з офіційним візитом у Австрії, Володимир Зеленський говорив не про конкретну дату проведення наступного саміту лідерів нормандського формату, а про принципову готовність його учасників зустрітися.

“Якщо заява Андрія Руденка є чітким сигналом, що Кремль принципово не зацікавлений у проведенні саміту лідерів Н4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт”, – наголошують в МЗС.

У відомстві підкреслили, що цей “недостатньо дипломатичний і дещо емоційний коментар” заступника міністра закордонних справ РФ потребує додаткових роз’яснень позиції російської сторони як учасникам нормандського формату, так і міжнародному співтовариству.

У вівторок у Відні президент України Володимир Зеленський зазначив, що всі лідери країн-учасниць нормандського формату погодилися на зустріч на найвищому рівні, і вона може відбутися після ще однієї зустрічі політичних радників.

Заступник міністра закордонних справ РФ Руденко заявив, що ця заява не відповідає дійсності.

“На зустрічі радників і політрадників у Берліні, яка відбулася минулої п’ятниці, заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак чітко сказав, що підстав для проведення нового саміту поки немає”, – цитує заступника глави МЗС Росії агентство “РИА Новости”.

Представник РФ, заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак після зустрічі політрадників у Берліні заявив, що умов для проведення саміту немає.

Читайте також:
Між Україною та Росією немає слова “відносини”, – Зеленський у Відні

Як відомо, 15-16 вересня президент України Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом Республіку Австрія.
У межах візиту заплановані переговори глави держави з Федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом, Федеральним канцлером Себастіаном Курцом та Президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.

Володимир Зеленський та Александр Ван дер Беллен також візьмуть участь у роботі Економічного форуму.
Під час візиту запланована участь президента України та його дружини в церемонії презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

Читайте також:
Нормандська зустріч радників відбудеться протягом десяти днів, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна