До харківського шпиталю доставили поранених під Шумами військових, стан – задовільний

 

До Військово-медичного клінічного центру Північного регіону евакуаційним транспортом доправлено двох військовослужбовців Об’єднаних сил, які напередодні постраждали внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Шуми Донецької області – полковника ЗСУ Олександра Апполонова та фотографа 503-го окремого батальйону морської піхоти Віктора Залевського. 

Про це в середу, 16 вересня, повідомляє видання “АрміяInform”.

За словами командування харківського шпиталю, обидва військовослужбовці Збройних сил України мають множинні вогнепальні осколкові поранення різних ділянок тіл.

Окрім цього, в одного з них ще й забій головного мозку.

Після прибуття до Харкова поранених направили до реанімаційного відділення, де їх оглянули лікарі та призначили необхідний курс лікування.

Згодом одного з них перевели до клініки ушкоджень.

Наразі стан поранених воїнів – задовільний, вони перебувають під цілодобовим наглядом військових лікарів.

Як інформувала “Новинарня“, 15 вересня, поблизу села Шуми, що під Горлівкою Донецької області, від вибуху гранати типу РГД-5 отримали поранення двоє військовослужбовців Збройних сил України. Граната, ймовірно, була встановлена,у вигляді розтяжки.

Нагадаємо, саме в Шумах, за домовленістю на рівні ТКГ, мала відбутися “спільна інспекція” за участі представника окупаційних військ. Проведення інспекції вимагав ватажок “ДНР” Денис Пушилін, звинувачуючи українські війська в порушенні умов “перемир’я” – облаштування окопів у бік лінії розмежування. Захід було скасовано українською владою через негативний розголос та додаткові вимоги з боку окупантів.
Після цього 10 вересня ворог обстріляв позиції ЗСУ під Шумами.
Крім інших, жорстку позицію щодо “спільної інспекції” зайняв командир 503 обмп, який виконує завдання в районі Шумів, підполковник Вадим Сухаревський.

Читайте також іншу сьогоднішню новину:
Під Водяним підірвався український військовий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна