У ЦВК допускають проведення навесні місцевих виборів на Донбасі

 

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко допустив, що навесні можуть відбутися місцеві вибори на тих територіальних громадах Донбасу, де 25 жовтня це зробити неможливо. За його словами, як тільки будуть необхідні умови – вибори будуть призначені

Про це він розповів у понеділок, 14 вересня, на зустрічі з послами країн “Великої сімки” в Україні, передає пресслужба ЦВК.

Говорячи про призначення виборів у громадах, де була визнана неможливість проведення виборів 25 жовтня, Діденко сказав:

“Перші вибори можна проводити двічі на рік: у жовтні та березні. Ми плануємо у майбутньому звертатися у відповідні військово-цивільні адміністрації з приводу ситуації з безпекою на цих територіях. Як тільки будуть необхідні умови – вибори будуть призначені”.

Крім того, він також скептично оцінив ймовірність скасування місцевих виборів у судовому порядку.

“Не думаю, що на сьогодні існують такі перспективи. Крім того, виборчий процес вже розпочався. Відповідно до Конституції України, зупинка виборчого процесу можлива лише в разі введення в Україні чи окремих місцевостях надзвичайного або воєнного стану”, – заявив Діденко.

Нагадаємо, 8 серпня Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори. Серед них опинилися не лише окуповані і прифронтові території, а й віддалені від зони бойових дій, де раніше вибори і президента, і парламенту проводилися.

У Донецькій області це 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районі. У Луганській області – 8 громад Сєвєродонецького і Щастинського районів.

9 серпня Центральна виборча комісія дійшла висновку про неможливість проведення місцевих виборів в окремих територіальних громадах Донецької та Луганської областей на підконтрольній Україні території поблизу лінії зіткнення.

Читайте також:
Росія в ТКГ вимагає змінити постанову Ради для проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Київ реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна