У бюджеті-2021 уріжуть видатки на культуру, для політики нацпам’яті – фінансовий зашморг, – В’ятрович

 

У бюджеті на 2021 рік видатки на підтримку культурних індустрій скоротять, порівнюючи з 2020 роком.

Про це у вівторок, 15 вересня, написав на сторінці у фейсбуці, народний депутат (“Європейська солідарність”) Володимир В’ятрович. 

Так, за інформацією нардепа, державна підтримка кінематографії скорочується на 155 мільйонів (600 мільйонів замість 755).

Фінансування культурної дипломатії і зв’язків з закордонними українцями урізають більш ніж удвічі – зі 133 до 60 мільйонів гривень. Це 2 мільйони доларів. На діяльність по всьому світу”, – продовжує називати цифри В’ятрович.

Утричі – з 224 до 82 мільйонів – зменшують видатки за програмою “загальнодержавні заходи у сферах культури та мистецтв, охорони культурної спадщини, вивезення, ввезення і повернення культурних цінностей, державної мовної політики, міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин”.

“Фінансовий зашморг влада застосовує до політики національної пам’яті. За програмою “Заходи з реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам’яті, забезпечення діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності та Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам’яті” – видатки скорочують більш як удвічі – з 97 до 44 мільйонів”, – резюмував В’ятрович.

Як інформувала “Новинарня“, Мінфін показав проєкт бюджету-2021 по силових структурах: ЗСУ – урізають, Авакову і спецслужбам – додають.

Читайте також:
Рада підтримала фінансування культури в 2020 році на понад 7,5 млрд грн

В’ятрович: Уряд скорочує фінансування освіти, культури та науки, в плюсі – лише МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна