На Миколаївщині прикордонники затримали трьох мігрантів з Ґвінеї

 

Прикордонники затримали на Миколаївщині трьох незаконних мігрантів, які прибули з Гвінеї.

Про це у вівторок, 15 вересня, повідомили в пресцентрі Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що військовослужбовці Херсонського загону затримали чоловіків африканської зовнішності, коли ті йшли узбіччям автомобільної дороги в Очаківському районі.

Як розповіли прикордонникам затримані іноземці, вони є громадянами Республіки Гвінея, та пробралися на іноземне судно, коли останнє завантажувалось в порту Гвінеї. Майже три тижні вони переховувались в палубному крані, в носовій частині судна та у рятувальній шлюпці.

Корабель прибув до пункту пропуску “Дніпро-Бузький МТП”. Під час оформлення судна українські прикордонники виявили цих трьох нелегальних мігрантів без документів, що посвідчують особу. Прикордонники не допустили їх сходження на берег та до відправлення судна вони перебували під охороною.

Після оформлення на відхід з порту суховантаж вирушив за маршрутом в зворотному напрямку і мігранти вирішили зістрибнути з теплоходу.

Вже надвечір, під час слідування Дніпро-Бузьким лиманом до Чорного моря, чоловіки втілили свій план, прихопивши рятувальний круг. Так їм вдалося дістатися українського берега.

Наразі іноземців затримали та доправили до прикордонного підрозділу. Правоохоронці встановлюють усі обставини справи.

Читайте також:
Сотні хасидів хочуть в’їхати в Україну з боку Білорусі: на кордон виїхав глава ДПСУ Дейнеко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна