До Чорного моря прямує американський есмінець USS Roosevelt з керованими ракетами

 

Есмінець з керованими ракетами класу “Арлі Берк” USS Roosevelt 15 вересня вирушив до Чорного моря, щоб узяти участь в операціях із гарантування безпеки на морі спільно з союзниками і партнерами НАТО в регіоні.

Про це у вівторок, 15 вересня, повідомила пресслужба Шостого флоту США.

“Roosevelt з нетерпінням чекав можливості вирушити в плавання Чорним морем разом з нашими союзниками і партнерами по НАТО”, – сказав командувач флоту США Раян Кендалл.

Зазначається, що есмінець зосередиться на зміцненні регіональної морської стабільності, загальної готовності та військово-морського потенціалу.

Операції корабля в Чорному морі зміцнять оперативну сумісність з союзниками і партнерами НАТО і продемонструють колективну рішучість забезпечити безпеку Чорного моря в межах операції “Атлантична рішучість”, йдеться у публікації.

USS Roosevelt є одним з чотирьох есмінців ВМС США, що базуються в Іспанії і призначені командувачем оперативної групи 65 на підтримку інтегрованої архітектури протиповітряної оборони НАТО.

Як повідомляється, це вже шостий захід корабля ВМС США в Чорне море з початку цього року. Востаннє відвідав цей регіон USS Porter у липні під час навчань Sea Breeze 2020.

6-й флот США, штаб-квартира якого в Неаполі, проводить повний спектр спільних і військово-морських операцій, часто спільно з союзниками і міжвідомчими партнерами, з метою просування національних інтересів США, забезпечення безпеки і стабільності в Європі та Африці.

Читайте також:
Американський есмінець USS Porter втретє за 2020 рік заходить в Чорне море

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна