Сотні хасидів хочуть в’їхати в Україну з боку Білорусі: на кордон виїхав глава ДПСУ Дейнеко

 

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко зустрівся з групами іноземних громадян, які намагаються потрапити в Україну з Білорусі попри обмеження в’їзду.
В одному з пунктів пропуску Чернігівської області зібралися сотні хасидів.

Про це надвечір у понеділок, 14 вересня, повідомили в пресцентрі прикордонного відомства.

“Дейнеко зустрівся з представниками іноземців та довів вимоги Постанови КМУ, щодо обмеження в’їзду іноземців. Він зазначив, що кожен іноземний громадянин повинен поважати закони України та правила, які регламентують перетин державного кордону”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресцентр ДПСУ

Голова відомства наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону.

Зазначається, що ДПСУ задіяла резерви відомства та організувала взаємодію з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України.

Фото: пресцентр ДПСУ

Ситуація контрольована, повідомляють прикордонники.

Видання “Белта” тим часом з посиланням на Держприкордонкомітет Білорусі повідомляє, що на території прикордонних районів знаходяться понад 1,5 тис. євреїв-хасидів, які планували потрапити в Україну у зв’язку зі святкуванням 19 вересня Нового року за єврейським календарем.

Як писала “Новинарня“, 28 серпня Україна ухвалила рішення обмежити паломництво хасидів до Умані на свято Рош га-Шана в 2020 році через пандемію коронавірусу.
Міський голова Умані Олександр Цебрій тоді заявляв, що готовий блокувати в’їзди до міста, якщо прочани-хасиди масово приїдуть в Умань на святкування іудейського Нового року.

Читайте також:
Умань цьогоріч відвідають близько трьох тисяч паломників, – Аваков

Ізраїль виступає проти паломництва хасидів до Умані на тлі пандемії коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна