У Миколаєві відкрився центр підтримки ветеранів війни і внутрішньо переміщених осіб

 

У Миколаєві відкрився Міський центр підтримки ветеранів російсько-української війни та внутрішньо переміщених осіб.

Про це в п’ятницю, 11 вересня, передає АрміяInform.

Установа надаватиме юридичну та психологічну допомогу воїнам та ВПО, членам їхніх сімей.

Також у центрі створена можливість отримання адміністративних послуг, розв’язання питань щодо лікування та реабілітації.

“Це унікальний центр, аналогів якому поки немає в України. Тут є сенсорна кімната, зали для заняття спортом та релаксації, кімната для дітей та багато іншого. Незважаючи на певні труднощі, було зроблено все, що планувалось, центр повністю обладнаний усім необхідним. Є навіть спеціальний ліфт, таких наразі тільки два в Україні, для людей з обмеженими можливостями. 70% коштів було виділено з бюджету міста, решта – грант Європейського банку. У майбутньому планується проведення ремонту та переобладнання підвального приміщення, яке нещодавно було передано на баланс центру”, – розповів начальник управління капітального будівництва Миколаївської міської ради Григорій Патока.

Миколаїв реабілітація 5 Миколаїв реабілітація 2 Миколаїв реабілітація 3 Миколаїв реабілітація 4
<
>
Фото: АрміяInform

Діяльність центру також буде спрямована на соціалізацію дітей і дорослих, проведення професіональної переорієнтації та сприяння відкриттю власної справи, соціальний супровід за міськими та обласними програмами, які включатимуть тренінги, консультації, підтримки “рівний-рівному”, безкоштовне відвідування спортзалу та роботу з фізреабілітологом.

Читайте також:
“Сталеві та не дуже”: як карантинна криза вплинула на психологічну сферу військових і ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна