Apple на вимогу СБУ попередила росіян щодо пропагандистських додатків в App Store. ВИПРАВЛЕНО

оновлено

Додатки, пов’язані з російськими пропагандистськими медіа – “Россия-1”, “Вести.ру” тощо – на вимогу СБУ нібито вилучені з каталогу App Store на території України.

Про це в п’ятницю, 11 вересня, повідомила російська урядова інформагенція ТАСС із посиланням на пресслужбу холдингу ВГТРК (Всеросійська державна телерадіокомпанія).

“Apple повідомила ВГТРК про вилучення додатків “Росія-1”, “Росія. Телебачення і радіо”, “Вести FM”, а також популярного новиннєвого додатку “Вести.ру” з каталогу App Store”, – розповіли в пресслужбі.

Причиною блокування стала вимога Служби безпеки України, підкреслив співрозмовник агентства.

Наступного дня в компанії Apple заявили, що не видаляли згадані додатки з магазину App Store на території України, але попередили російську сторону про вимоги СБУ.

“Apple не видаляла з App Store в Україні жодного з цих додатків. Apple лише повідомила російських розробників про вимоги української влади та запропонувала звернутися до неї безпосередньо”, – йдеться у повідомленні пресслужби Apple, про що інформує російське агентство “Інтерфакс“.

Як відомо, російські соціальні мережі “ВКонтакте” і “Однокласники”, компанії “Мейл.ру”, “Яндекс” тощо за рішенням РНБО потрапили в Україні під заборону ще 15 травня 2017 року.

Читайте також:
Google заблокував понад 90 пов’язаних із РФ YouTube-каналів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна