У Запоріжжі поліція викрила масову зміну виборчих адрес

 

У Запоріжжі поліція викрила спробу зміни виборчих адрес, що може використано для фальсифікацій під час проведення виборів.

Про це в четвер, 10 вересня, повідомила пресслужба МВС.

Правоохоронці встановили, що з 5 вересня в Запорізькому відділенні ведення реєстру виборців свої виборчі адреси змінили понад 400 мешканців міста.

Правоохоронці провели опитування громадян.

“Вони пояснили, що бажають змінити виборчі адреси з основного місця мешкання в місті Запоріжжі до інших населених пунктів, розташованих на території району. Однак усі опитані називали непереконливі та плутані причини своїх дій”, – зазначили в МВС.

Працівники поліції встановили особу координатора. Ним виявився 29-річний мешканець Запоріжжя, який пропонував гроші за зміну виборчої адреси.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення про підозру як організатору, так і громадянам, які надали неправдиві відомості.

Нагадаємо, в Україні 5 вересня офіційно стартував процес місцевих виборів.

Читайте також:
Рада не проголосувала за зміни до Виборчого кодексу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна