Донбас і нормандський формат: Зеленський поговорив телефоном із Меркель

 

Президент України Володимир Зеленський в четвер, 10 вересня, у розмові з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель обговорив ситуацію на Донбасі і майбутню зустріч радників лідерів “нормандської четвірки” в Берліні.

Меркель підтвердила підтримку мирних ініціатив Києва, інформує пресслужба глави держави.

Зокрема, Меркель запевнила Зеленського, що продовжить докладати зусилля для прогресу в мирному процесі.

Вона також наголосила на важливості виконання домовленостей саміту “нормандської четвірки” в Парижі. Насамперед, дотримання сторонами режиму припинення вогню на Донбасі.

“Лідери двох країн відзначили важливість подальшої координації кроків щодо мирного врегулювання на Донбасі, а також висловили надію, що завтрашня зустріч радників лідерів країн нормандського формату принесе чіткі рішення і результати, і незабаром після цього відбудеться зустріч лідерів “нормандської четвірки”, – йдеться в повідомленні.

Меркель зазначила, що Україна може розраховувати на підтримку Німеччини і Франції на шляху до вирішення питання війни на Донбасі.

Крім того, сторони підкреслили близькість позицій щодо подій у Білорусі. Зеленський додав, що Україна приєдналася до декларації ЄС щодо президентських виборів у цій країні.

Нагадаємо, зустріч радників глав держав “нормандської четвірки” запланована на 11 вересня.

Лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрічалися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

Читайте також:
“42 дні тиші – це перемога”: Зеленський сподівається на зустріч із Путіним в Н4 вже цього місяця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна