На Одещині стартували двосторонні українсько-румунські навчання Riverine-2020

 

У місті Ізмаїл в Одеській області розпочалося спільне навчання Військово-Морських сил України та Румунії Riverine-2020, яке проводиться вже третій рік поспіль на річці Дунай.

Про це повідомляє АрміяInform.

Крім корабельно-катерних груп, до відпрацювання спільних заходів залучаються й підрозділи Морської охорони Державної прикордонної служби України та Прикордонної поліції Румунії.

Керівництво навчань ставить за мету максимально ефективно натренувати та підготувати багатонаціональні корабельно-катерні тактичні групи до проведення операції з безпеки на річці Дунай.

Під час навчання усі тактичні елементи відпрацьовуватимуться за стандартами НАТО.

“Особливістю цьогорічного навчання стане відпрацювання завдань з бойового тралення окремих ділянок акваторії річки Дунай та навчання з протиповітряної оборони з відбиття повітряного нападу противника в специфічних умовах річкової навігації. Ці навчально-бойові заходи проведуть у межах навчання вперше”,- йдеться у повідомленні.

Останніми роками через активні повені та зміну рівня води в Дунаї на різних ділянках цієї річки виявляли вибухонебезпечні предмети ще часів Першої та Другої світових війн.

Тому ухвалили рішення залучити до роботи тральні групи.

Також українські та румунські військові моряки разом із прикордонниками виконають елементи тактичного маневрування, контролю за цивільним судноплавством, спостереження за річковою обстановкою та відпрацюють заходи з охорони та оборони місць стоянки тощо.

Вони тренуватимуться з організації зв’язку та взаємодіятимуть з літаками та вертольотами морської авіації.

Учасники навчань проведуть умовну пошуково-рятувальну операцію та нададуть допомогу аварійному надводному об’єкту.

Читайте також:
Українські ВМС отримали новий броньований катер “Костопіль” – на честь загиблого морпіха

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна