“Очікуємо пропозицій та рішень”: Зеленський назвав дату нормандської зустрічі на рівні радників

 

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що зустріч радників глав держав “нормандської четвірки” запланована на 11 вересня.

Про це у вівторок, 8 вересня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“У нас має бути засідання радників нормандського формату 11 вересня. Очікуємо там певних пропозицій та рішень“, – сказав глава держави на брифінгу під час робочої поїздки до Сумської області.

Зеленський не уточнив інших деталей.

Проте, за даними джерел “Європейської правди”, держави-учасниці нормандського формату домовилися провести цю зустріч у Берліні, хоча за черговістю переговори радників мали пройти у Парижі.

Нагадаємо, нещодавно очільник МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що зустріч міністрів закордонних справ країн-учасниць “нормандського формату” (Україна, Німеччина, Франція, Росія) планується у вересні, після зустрічі радників лідерів країн.

Лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрічалися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

Читайте також:
Зрив Росією переговорів у Парижі: чим Кремль шантажує Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна