Актор Єфремов отримав жорсткий судовий вирок у справі про п’яну ДТП

 

Російський актор Михайло Єфремов, відомий своєю протестною позицією та опозиційною лірикою, отримав вирок – вісім років ув’язнення в колонії загального режиму – у справі про смертельну ДТП напідпитку.

Таке рішення Пресненський суд у Москві виніс у вівторок, 8 вересня, передає РБК.

Суд не погодився з твердженнями захисту, нібито за кермом був інший водій.

Зазначається, що державне обвинувачення просило призначити Єфремову покарання у вигляді 11 років колонії загального режиму, а захист – ухвалити “будь-який” вирок, який не буде пов’язаний з позбавленням волі.

Суддя зазначила, що, згідно з дослідженнями, проведеними в рамках справи, джип Єфремова був повністю справний, а сам він перебував у стані сильного сп’яніння. Крім організму підсудного, сліди наркотиків знайшли в салоні автомобіля. Очевидці ДТП однозначно вказували поліцейським на Єфремова як на водія джипа і винуватця ДТП.

Захист підсудного приводив на процес свідків, які говорили, що Єфремов у момент зіткнення був на пасажирському місці.

Один з потерпілих заявив до Єфремова позов на суму близько 7 млн ​​руб. Суд знизив цю суму до 800 тис. руб. Інші потерпілі вимагали у Єфремова символічну компенсацію в 1 рубль.

Артиста взяли під варту в залі суду. До вироку він перебував під домашнім арештом.

Як відомом, ДТП за участю Михайла Єфремова сталася 8 червня на Садовому кільці в Москві. Автомобіль актора виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з фургоном, водій якого від отриманих травм помер. У момент аварії артист був сильно п’яний.
3 вересня Єфремов у суді визнав провину, хоча раніше – не визнавав.

Читайте також:
У Львові священника УПЦ МП позбавили водійських прав за п’яну ДТП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна