У день 6-річчя мінських угод США закликали Росію вивести війська з Донбасу

 

Посольство Сполучених Штатів Америки в день шостої річниці підписання Мінських угод закликало Росію вивести з України озброєння та війська і повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби посольства США в суботу, 5 вересня.

“У шосту річницю підписання Мінського протоколу ми закликаємо Росію повністю виконати свої зобов’язання, вивести з України зброю та сили, які вона очолює, та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Підтримка суверенітету та територіальної цілісності України з боку США залишається непорушною”, – сказано в заяві.

Як відомо, 5 вересня 2014 року, після введення на територію України регулярних військ РФ та віроломних дій російського командування під час іловайської операції, у Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи було підписано попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі.
Документ підписали від ОБСЄ – Гайді Тальявіні, від України – експрезидент Леонід Кучма, від Росії – посол в Україні Михайло Зурабов.
20 вересня в Мінську за підсумками зустрічі ТКГ було підписано меморандум із 9 пунктів, у яких міститься заборона на застосування всіх видів зброї та ведення наступальних дій. Сторони зобов’язалися відвести свою важку військову техніку від лінії фронту на 15 км кожна, а уздовж всієї ділянки російсько-українського кордону мала працювати місія ОБСЄ.

Читайте також:
ТКГ погодила чотири нові ділянки розведення на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна