Глава МОЗ Степанов розповів, скільки лікарняних ліжок зайнято коронавірусними хворими

 

Станом на ранок 5 вересня в Україні госпіталізовано 7 467 хворих на COVID-19.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він додав, що за останню добу було госпіталізовано 460 осіб коронавірусних хворих, передає “Укрінформ”.

За словами глави МОЗ, в Україні наразі підготовлено 35 тисяч ліжок для хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом.

Степанов наголосив, що кількість хворих щоденно стрімко зростає. Для порівняння міністр зазначив, що станом на середину липня в українських лікарнях перебувало 3,5 тисячі пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 – тобто удвічі менше.

Міністр також назвав статистику щодо заповненості ліжок в деяких областях України. Так, у Чернівецькій області заповнено 69% ліжок, в Одеській – 65%, в Івано-Франківській – 61%, у Тернопільській – 56%, у Сумській – 53%, у Хмельницькій – 52%, у Львівській – 50%.

Степанов додав, що МОЗ буде надалі збільшувати кількість ліжок для пацієнтів з COVID-19 і закуповувати лікарські засоби, які ефективні для лікування коронавірусної хвороби.

“Але всьому є межа, в нас може банально не вистачити лікарів. Саме тому дуже важлива річ – це запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби”, – наголосив міністр.

Як інформувала “Новинарня“, з добу 4 вересня в Україні діагностували 2836 нових випадків коронавірусної хвороби. Це знову найбільше добове число нових виявлених інфікувань від початку епідемії (напередодні було 2723).
При цьому, за результатами повторних лабораторних досліджень, одужали 1036 осіб. Від ускладнень померли 50 людей.
За весь час епідемії коронавірус діагностовано у 133 787 українця, із них 61 649 одужали, 2 811 — померли.

Читайте також:
У Філарета діагностували коронавірус

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна