Генасамблея ООН внесла до порядку денного осінньої сесії питання Криму й Донбасу

 

Генеральна асамблея ООН включила до порядку денного 75-ї сесії питання щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Про “гарну новину з Нью-Йорка” 4 вересня повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

“Вдячні партнерам за включення до проекту порядку денного 75-ї сесії ГА ООН обговорення ситуації на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу. Продовжуємо боротьбу”, – написала вона в соцмережі.

За включення питання Криму й Донбасу до порядку денного сесії проголосувала 81 держава, проти – 17.

Джапарова додала, що включення цього пункту дає Україні разом із партнерами додаткову можливість з найвищої міжнародної трибуни донести до міжнародної спільноти правду про ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму та злочини, які там чинить Росія як окупаційна держава.

Крім того, заступниця глави МЗС повідомила, що представники України планують внести на розгляд Генасамблеї ООН проекти посилених резолюцій щодо Криму. Йдеться про вже п’яту резолюцію стосовно ситуації з правами людини в Криму та третю – щодо мілітаризації регіону.

Також, за інформацією Джапарової, на виконання минулорічної резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму, найближчим часом очікується оприлюднення чергової доповіді генерального секретаря ООН, що є важливим для подальшого документування злочинів російських окупантів в Криму.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський 23 вересня виступить на загальних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН. Дебати у зв’язку з коронавірусними обмеженнями відбудуться в онлайн-форматі і триватимуть з 22 по 29 вересня.

Читайте також:
ФСБ катує затриманих в окупованому Криму українців, – ООН

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна