Вибори біля лінії зіткнення відбудуться після 25 жовтня, – Кравчук

 

У 18 територіальних громадах, що розташовані поблизу лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, місцеві вибори відбудуться пізніше, ніж 25 жовтня.

Про це в ефірі “Радіо Свобода” в п’ятницю, 4 вересня, сказав голова Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук.

“Не треба говорити загалом, нібито вибори не відбудуться. Це неправильне тлумачення. Треба додавати хоча б одне слово: “Вибори зараз не відбудуться”, – тому що немає об’єктивних передумов. Але в принципі вибори відбудуться обов’язково”, – сказав Кравчук.

Він наголосив, що зараз на контрольованих урядом України територіях поблизу лінії зіткнення неможливо гарантувати безпеку учасникам виборчого процесу. Тому вибори і вирішили відтермінувати.

Нагадаємо, 8 серпня Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори. Серед них опинилися не лише окуповані і прифронтові території, а й віддалені від зони бойових дій, де раніше вибори і президента, і парламенту проводилися.

У Донецькій області це 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районі. У Луганській області – 8 громад Сєвєродонецького і Щастинського районів.

Читайте також:
Росія в ТКГ вимагає змінити постанову Ради для проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Київ реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна