Суд арештував та призначив заставу мінерам офісу ОПЗЖ в Києві

 

Двом особам, причетним до мінування офісного приміщення у центрі Києва 9 серпня, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави – 500 тисяч гривень кожному.

Про це в п’ятницю, 4 вересня, повідомили в пресслужбі поліції Києва. У повідомленні правоохоронців не повідомляється, кому належить замінований офіс. Водночас, як стало відомо агентству “Інтерфакс-Україна”, йдеться про офіс партії “Опозиційна платформа – За життя”.

“Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави – 500 тис. грн кожному. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі”, – повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Як повідомлялося, 9 серпня до поліції надійшло повідомлення про те, що на паркані біля офісного приміщення на вул. Великій Васильківській виявлено саморобний вибуховий пристрій. Зазначений пристрій складався з бурової тротилової шашки, електродетонатора з проводами живлення, під’єднаними до мобільного телефону. Фахівці вибухотехнічної служби небезпечний предмет знешкодили.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили осіб, причетних до цього злочину, і затримали їх. Ними виявилися двоє чоловіків, 1981-го і 1982 р.н. Один із них колишній правоохоронець, інший – проходив службу в зоні АТО.

Як повідомили у прокуратурі Києва, 2 вересня за місцем проживання і реєстрації затриманих проведено обшуки, під час яких вилучено тротилові шашки, електродетонатори, гранати РГД-5 та запали до них, понад 500 набоїв різного калібру та допоміжні засоби для виготовлення вибухівки.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Правоохоронці встановлюють походження вилученого і мотиви його зберігання.

Читайте також:
Прокуратура повідомила про підозру чоловікові, який “замінував” ОП, Раду та поліцейські відділки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна