Перші добровольці з медбату “Госпітальєри” отримали УБД

 

Перші добровольці волонтерського медичного батальйону “Госпітальєри” почали отримувати посвідчення учасника бойових дій.

Про це в п’ятницю, 4 вересня, написала засновниця батальйону, народна депутатка Яна Зінкевич.

“Перші Госпітальєри отримали посвідчення учасників бойових дій! Я рада, що змогла долучитись до цього як народний депутат України. Наше скликання Верховної Ради України нарешті вирішили це правове питання”, – написала народна депутатка.

Нагадаємо, що Яна Зінкевич у свій день народження оголосила збір коштів на оформлення статусу учасника бойових дій для бійців та ветеранів добровольчих підрозділів.

Як писала “Новинарня“, закон, який регулює отримання статусу учасника бойових дій для добровольців, набув чинності 1 січня 2020 року. Однією з необхідних умов для отримання УБД бійцем добровольчого підрозділу є три завірені нотаріально свідчення про його перебування в зоні бойових дій від тих, хто на той момент мав статус УБД.

Докладну інструкцію про те, що необхідно добровольцям для оформлення посвідчення УБД, читайте тут.

Читайте також:
“Це не про пільги, а про вдячність”: як перші добровольці отримують статус УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна