Потенційний наступник Меркель пропонує накласти мораторій на будівництво “Північного потоку-2”

 

Претендент на лідерство у партії Ангели Меркель “Християнсько-демократичний союз” Фрідріх Мерц закликав до дворічного “замороження” будівництва газопроводу “Північний потік-2” після отруєння Навального.

Про це він заявив у п’ятницю, 4 вересня, німецькому виданню Bild, повідомляє “Європейська правда”.

“Досі я був за продовження будівництва трубопроводу, незважаючи на деякі побоювання”, – сказав Мерц виданню.

“Але після отруєння Навального Європа повинна негайно відреагувати. Пропоную негайно заморозити будівництво на два роки, тобто мораторій. На жаль, Путін розуміє тільки цю мову”, – сказав політик.

Відомо, що Мерц – твердий прихильник трансатлантичних зв’язків, він неодноразово критикував Росію за її політику в Сирії та Україні. Однак останнім часом від нього лунали також заклики до Німеччини та Європи щодо активнішої співпраці з Росією.

Після підтвердження фахівцями Бундесверу того, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли, у Німеччині розпочалися бурхливі дебати навколо долі російського трубопроводу.

Так, канцлерка Німеччини Ангела Меркель минулого тижня заявила, що вважає недоцільним пов’язувати отруєння Навального з будівництвом “Північного потоку-2”.

2 вересня Меркель знову підтвердила свою прихильність завершенню будівництва газопроводу “Північний потік-2” попри санкції США – всупереч її жорсткій заяві про “серйозні запитання” до уряду Росії після підтвердження лабораторії Бундесверу, що Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною з групи “Новічок”.

Читайте також:
Росія не здатна самостійно добудувати “Північний потік-2”, – міненерго США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна