Албанія повернулася в “зелений” список України

 

Міністерство охорони здоров’я України оновило список держав “червоної” і “зеленої” зон, який визначає необхідність самоізоляції чи здачі тесту після повернення з-за кордону.

Список складений на основі даних щодо епідеміологічної ситуації у країнах станом на 4 вересня, передає “Європейська правда”.

Порівняно з попереднім списком, з-поміж курортних країн, які приймають українських туристів, до “зеленого” списку повернулася Албанія.

Словенія, Єгипет, Туреччина та Болгарія також залишились “зеленими”.

Чорногорія та Хорватія, яка стала “червоною” після попереднього оновлення, залишились у “червоному” списку.

Україна включає до “червоного списку” держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні.

Усі прибулі до України з “червоної зони” зобов’язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в’їзді повинні мати поліс медичного страхування.

Читайте також:
Новий список країн “червоної” і “зеленої” зон від МОЗ: по поверненні з Хорватії вже потрібен тест

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна