Уряд оскаржуватиме рішення суду щодо стягнення з “ПриватБанку” $350 млн на користь офшорних компаній Суркісів

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, глава правління ПриватБанку Петр Крумханзл і Міністерство фінансів прокоментували рішення Печерського районного суду Києва стягнути з державного ПриватБанку $350 млн на користь офшорних компаній братів Суркісів.

У Мінфіні заявили, що не згодні з постановою суду і будуть продовжувати захищати інтереси держави і банку, йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

У міністерстві вважають, що рішення прийняте з порушенням норм процесуального законодавства.

Підтвердив оскарження рішення і прем’єр Шмигаль. За його словами, постанову Печерського суду прийняли з порушенням норм процесуального законодавства, без розгляду справи по суті.

“Кабінет Міністрів продовжить співпрацю із ПриватБанком і Національним банком для захисту інтересів держави та всіх українців”, – написав Шмигаль у своєму фейсбуці і нагадав, що це рішення суду не стосується питання націоналізації ПриватБанку.

Глава правління ПриватБанку Петр Крумханзл зазначив, що в результаті таких судових рішень внесок банку в розвиток країни – дивіденди до держбюджету – можуть значно скоротитися.

“Ми будемо оскаржувати це рішення. Ми продовжимо добиватися справедливості для ПриватБанку і українських платників податків, які є кінцевими акціонерами банку, в Україні і зарубіжних юрисдикціях, де верховенство закону понад усе”, – цитує Крумханзла прессекретар ПриватБанку Олег Серга.

Читайте також:
Мін’юст США звинуватив Коломойського і Боголюбова в крадіжці й відмиванні мільярдів “Приватбанку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна