НАТО отримало від США першу партію високоточних керованих боєприпасів

 

Агенція НАТО з підтримки та постачання отримала першу з трьох партій високоточних керованих боєприпасів виробництва США.

Про це у вівторок, 1 вересня, йдеться на сайті НАТО.

Зазначається, що це перша з трьох поставок високоточних керованих боєприпасів (PGMs) у 2020 році, які були замовлені в межах багатонаціонального проєкту за участю 13 країн-союзниць та одного партнера.

“Ці боєприпаси, вироблені в США, доставляються з випередженням графіка на термін від трьох до дванадцяти місяців. Загальна вартість цього замовлення перевищує 44 мільйони доларів США” – йдеться у повідомленні.

Як уточнили в НАТО, в проєкті беруть участь Бельгія, Чехія, Данія, Фінляндія, Греція, Угорщина, Італія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Іспанія і Велика Британія.

Програма була започаткована у 2014 році на саміті НАТО у Вельсі для замовлення керованих боєприпасів класу “повітря-земля” у найбільш гнучкий та заощадливий спосіб. Завдяки цій ініціативі країни-учасниці вже заощадили 15-20 відсотків від суми замовлення.

Ще однією з переваг проєкту є спроможність країн-учасниць, завдяки уніфікації боєприпасів, гнучко використовувати резерви одна одної, наприклад під час операцій чи на випадок кризи. Така гнучкість означає, що потрібні боєприпаси можуть бути поставлені за призначенням у короткий термін, який від кількох місяців скорочується до тижнів і навіть днів.

НАТО здійснює подібні проєкти також для централізованого постачання наземних та морських боєприпасів.

Читайте також:
Стратегічні бомбардувальники США за день облетять всіх 30 союзників НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна