Українські військові прибули в Німеччину для участі в навчаннях НАТО

 

Українські військовослужбовці разом із технікою прибули в Німеччину для участі в Міжнародних навчаннях Combined Resolve XIV, які відбудуться в навчальному центрі “Хохенфельс” Сухопутних військ ЗС США.

Український взвод позначення дій противника від Міжнародного центру миротворчості та безпеки на БМП-1 діятиме у складі американського батальйону OPFOR, повідомляє Генштаб Збройний сил України.

“Ми хоч і вперше на такого роду навчаннях, проте завдання для нас не нові, оскільки в Україні займаємося підготовкою підрозділів ЗСУ, в ході якої граємо роль сил противника”, – зазначив старший лейтенант Іван Юрчак, офіцер штабу батальйону OPFOR.

Водночас рота 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу виступатиме за протилежну сторону – сили BLUEFOR. Військовослужбовці підрозділу нещодавно повернулися з району проведення ООС, де впродовж дев’яти місяців виконували бойові завдання на донецькому напрямку.

“Механізована рота укомплектована БМП-2, а також має придані зенітне та розвідувальне відділення. Діятимемо у складі танкового батальйону ЗС США з виконанням завдань, які безпосередньо полягатимуть у веденні розвідки та наступальних та оборонних дій тощо, – зазначив командир роти, старший лейтенант Вадим Черній.

Підрозділ Сил спеціальних операцій ЗСУ також діятиме у складі BLUEFOR.

У навчаннях Combined Resolve XIV візьмуть участь близько 3500 військовослужбовців збройних сил країн-членів НАТО та партнерів.

Читайте також:
Десантники з Львівщини представляють Україну на багатонаціональних навчаннях в Німеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна