“Плюс кілька порад, як воювати з росіянами”. Львівські десантники отримали найвищу оцінку на навчаннях з американцями Saber Junction 2020

 

У Німеччині завершилися багатонаціональні навчання “Saber Junction 2020”. Україну на цих щорічних вишколах представляла взводна тактична група 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Львівські десантники діяли в складі 1-503 батальйону 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США в Європі. А загалом у цьогорічному “Схрещенні шабель” на базі багатонаціонального міжвидового центру в баварському Хохенфельсі брали участь 17 країн.

За словами командира взводної тактичної групи “вісімдесятки” старшого лейтенанта Дениса Яценка, львівські десантники виконували завдання в складі роти “Альфа” під час штурму позицій та опорних пунктів противника, як на відкритій, так і на урбанізованій місцевості, діяли в ролі мобільних блокпостів та груп швидкого реагування.

“Крім цього, здійснювали оборону опорного пункту в складі роти вогневої підтримки для прикриття протитанкових засобів союзників, відбивали ворожі атаки. Успішно знищували танки, бронетехніку та піхоту умовного противника”, – розповів офіцер пресслужбі Командування ДШВ.

Минулого тижня в останній день польової фази, спільно з американською ротою “Альфа”, українські десантники діяли як загальновійськовий резерв бригади. Їхній підрозділ був застосований під час штурму “міста”. Воїни-десантники успішно знищили сили противника та закріпились на околицях спеціально спорудженого населеного пункту.

За підсумками багатонаціонального навчання, українські десантники отримали найвищу оцінку спостерігачів та командування 1-503 батальйону 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США в Європі.

“Наші партнери визнали нас добре підготовленими професіоналами та висловили бажання виконувати з нами реальні завдання. Також високо були оцінені швидка адаптація нашого підрозділу до вимог збройних сил іншої держави та дисципліна особового складу”, – зазначив Яценко.

Львівські “марунові берети” приємно вражені тим, що під час виконання спільних завдань колеги з армії США цікавилися їхнім реальним бойовим досвідом на Донбасі. Після відпрацювання спільних дій американські десантники просили дати об’єктивну оцінку їхнім діям, а також кілька порад, як боротися з російським агресором.

Читайте також:
“Джентльмени, складіть зброю!”
Рота ДШВ ЗС України захопила американський штаб на навчаннях НАТО

Українські військові прибули в Німеччину для участі в навчаннях НАТО Combined Resolve XIV

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна