Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в підпалі авто програми “Схеми”

 

Броварський міськрайонний суд Київської області обрав запобіжний захід чоловікові, підозрюваному у причетності до підпалу автомобіля програми журналістських розслідувань “Схеми”. Він перебуватиме під арештом 60 діб із можливістю вийти під заставу в розмірі 175 650 грн.

Про таке рішення суду 28 серпня повідомило “Радіо Свобода“.

Прокуратура клопотала про арешт без застави. На думку прокурорів, підозрюваний може переховуватися від слідства на непідконтрольних Києву територіях, оскільки він родом із Луганщини.

Сторона обвинувачення попросила не називати ім’я і прізвище підозрюваного.

Захисники під час судового засідання заперечили будь-які ризики, наведені прокуратурою, і просили про домашній арешт.

При цьому адвокат потерпілої сторони – водія програми “Схеми” Бориса Мазура, який є власником підпаленого автомобіля, – також наполягав на триманні під вартою без можливості вийти під заставу.

“Ми бачимо великий ризик для подальшого розслідування. Призначена судом застава порівняно невелика, і її можуть швидко внести або родичі підозрюваного, або ті, кому вигідне його швидке звільнення з-під варти. Оскільки він лише підозрюваний у підпалі і може дати свідчення на організаторів, або й замовників. Натомість, якщо він вийде на свободу і буде переховуватись від слідства, це значно зашкодить ефективності подальшого розслідування. Як ми знаємо, інших два підозрюваних вже переховуються від слідства”, – прокоментувала рішення суду адвокатка Мазура, юристка ІРРП Оксана Максименюк.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на 17 серпня 2020 року в Броварах на Київщині невідомі підпалили авто проєкту журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях” (проєкт “Радіо Свобода”), яке належить водію програми Борису Мазуру.
Головна редакторка програми Наталка Седлецька вважає, що підпал пов’язаний із професійною журналістською діяльністю, яка “комусь дуже не подобається”.
“Схеми” пов’язують підпал із тим, що заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов раніше оприлюднив персональні дані водіїв знімальних груп, у тому числі паспортні дані та номери машин.
26 серпня поліція повідомила, що затримала двох осіб, які ймовірно причетні до підпалу автомобіля. У МВС уточнили, що один із затриманих – житель Луганської області, інший – киянин. Ще дві особи оголошено в розшук.

Читайте також:
Зеленський відреагував на підпал авто журналістів “Схем”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна