НАБУ назвало “політично вмотивованим” рішення КС щодо Ситника. І не буде виконувати

 

У Національному антикорупційному бюро назвали “політично вмотивованим” рішення Конституційного Суду, який визнав неконституційним призначення Артема Ситника головою НАБУ.

Про це йдеться в повідомленні пресслужбі антикорупційного відомства, поширеним пізно ввечері 28 серпня.

При цьому в НАБУ зазначили, що рішення КС не передбачає автоматичного звільнення Артема Ситника з посади директора Бюро.

“Закон України “Про НАБУ” містить вичерпний перелік підстав звільнення Директора Національного бюро з посади, рішення Конституційного Суду серед них немає”, – заявили в Бюро.

В НАБУ наголосили, що рішення КС було ухвалене у рекордно короткі терміни невдовзі після оприлюднення “плівок Окружного адмінсуду Києва”, в яких фігурував Конституційний Суд.

“Ухвалене в рекордно короткий термін, невдовзі після оприлюднення так званих “плівок ОАСК”, на яких задокументовано розмови щодо “керованого правосуддя в Україні”, у тому числі й стосовно ухвалення рішень Конституційним Судом України, це рішення є черговим кроком на шляху знищення інституційної незалежності Національного бюро”, – йдеться в заяві НАБУ.

У Бюро також нагадали, що не так давно КС позбавив бюро права через суд анулювати незаконні угоди державних підприємств “та фактично звільнив топ-посадовців від кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яке розслідували детективи НАБУ”.

“Ініціаторами цих звернень, а також законопроєктів, які впродовж останніх 5 років у тій чи інший спосіб мали на меті послабити спроможність НАБУ розслідувати топ-корупцію, виступали фігуранти розслідувань НАБУ, в тому числі й ті, які вже мають статус підозрюваних чи опинилися на лаві підсудних”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
КС визнав неконституційним призначення Ситника головою НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна