“Зустрінь реЗедента”: Зеленський втік від пікетувальників у Дніпрі й Кропивницькому

 

У Черкасах увечері в четвер, 27 серпня, президент Володимир Зеленський проігнорував людей, які хотіли з ним поспілкуватися й очікували главу держави біля готелю “Україна” в місті.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці “Руху опору капітуляції”.

“Черкащани чекали на Зеленського біля готелю “Україна”, щоб спитати його про капітуляцію і про багато інших суспільно болючих речей, про які його вже питали в Дніпрі та Кропивницькому. Але президент знову сховався (тепер у своєму кортежі) і відмовився виходити до людей”, – йдеться у повідомленні.

Того дня в Кропивницькому Володимир Зеленський також проігнорував мешканців міста, які прийшли його зустрічати під час офіційного візиту.

“Кропивничани підтримали заклик Аліни Новікової й прийшли зустрічати Зеленського, який робив візит до Кропивницького. Вони тримали плакати “Ні капітуляції!”, #FreeRiff#FreeDugar#FreeKuzmenko”, – розповіли в “РОК”.

Активісти вимагали у Володимира Зеленського відповісти, “чому досі триває судилище над Ріфом, Кузьменко і Дугарь, попри те, що всі докази слідства розбиті захистом вщент; чому президент дав наказ не проводити евакуацію пораненого морпіха Ярослава Журавля; чому влада і далі йде на поступки Кремлю, піднімаючи питання виборів на Донбасі та відновлення водопостачання до Криму”.

Мешканці Кропивницького очікували президента. 27 серпня, 2020 року. Фото: “Рух опору капітуляції”

“Представники президента обіцяли, що він поспілкується з мітингувальниками, але, побачивши здалеку плакати, Зеленський не став виходити до кропивничан, і після планової зустрічі, не дотримавши слова, втік через чорний хід. Кропивницький передав естафету Черкасам, куди завтра також має приїхати президент. Всі, хто може підтримати акцію завтра – приходьте!”, – так мешканці Кропивницького закликали інших підтримати челендж #Зустрінь_реЗедента.

На ранок п’ятниці, 28 серпня, активісти “Руху опору капітуляції” анонсували акцію під Черкаською облдержадміністрацією, де президент Володимир Зеленський мав представляти нового очільника області – Сергія Сергійчука.

Як інформувала “Новинарня“, 26 серпня в Дніпрі під час візиту президента Володимира Зеленського під місцевою гімназією трапилися сутички, під час яких активістці “Руху опору капітуляції” Аліні Новіковій зламали ребро.
Того дня президент не звернув увагу на мітингувальників й уникнув спілкування з ними, покинувши захід на броньованому автобусі.

Читайте також:
“Рух опору капітуляції” закликає не допустити проведення місцевих виборів на прифронтових територіях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна