США запроваджують санкції проти трьох НДІ Міноборони Росії

 

Міністерство торгівлі США запроваджує санкції щодо трьох науково-дослідницьких установ Російської Федерації.

Про це в четвер, 27 серпня, інформує “Європейська правда” з посиланням на документ Бюро промисловості безпеки США.

“Ці 60 компаній визначені американським урядом, як такі, що діють усупереч національній безпеці чи зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів” – йдеться у документі.

У переліку опинилися компанії з Китаю, Франції, Гонконгу, Індонезії, Малайзії, Оману, Пакистану, Швейцарії і ОАЕ.

У “чорний список” увійшли й російські установи – 33-й Центральний науково-дослідний випробувальний інститут Міноборони Росії у Саратовській області, 48-й Центральний науково-дослідний інститут Міністерства оборони (Кіров), включаючи філії в Єкатеринбурзі і Сергієвому Посаді; ФГУП “Державний науково-дослідний інститут органічної хімії та технології” (Держндіохт).

У документі відзначають, що у влади США є підстави вважати 33-й ЦНДІ та Держндіохт, пов’язаними з російською програмою розробки і випробування хімічної зброї, а 48-й ЦНДІ і його філії – з програмою створення біологічної зброї.

Внесення цих організацій до переліку міністерства торгівлі означає, що американська влада вводить обмеження на експорт, реекспорт і передачу товарів згідно з наявними регламентами особам і організаціям, які представляють ризики для національної безпеки і зовнішньополітичних інтересів Сполучених Штатів.

Російський сенатор Олег Морозов вже пояснив рішення Вашингтона “програшем в розробці вакцини від коронавірусу”. На його думку, США хочуть закрити західні ринки для російського препарату, але він буде актуальний в будь-якому випадку.

Читайте також:
Шість країн приєдналися до санкцій ЄС проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна