СБУ вимагає не вносити у виборчі списки тих, хто співпрацює з РФ

 

Очільник Служби безпеки України Іван Баканов наполягає на необхідності законодавчо врегулювати неможливість включення до виборчих списків на вибори 25 жовтня осіб, що співпрацюють з державою-агресором, та тих, хто має громадянство інших держав.

Про це йшлося на нараді під головуванням секретаря РНБО України Олексія Данілова щодо забезпечення безпеки виборчого процесу в четвер, 27 серпня.

“Голова Служби безпеки України Баканов закликав звернути окрему увагу на належне інформаційно-технічне забезпечення виборчого процесу, зокрема роботу системи “Місцеві вибори”, — повідомили в пресслужбі РНБО.

Баканов також зазначив, що СБУ застосує додаткові засоби, щоб унеможливити будь-які спроби втручання у роботу автоматизованих систем Центральної виборчої комісії.

“Також Баканов наголосив на необхідності законодавчо врегулювати неможливість включення до виборчих списків осіб, що співпрацюють з державою-агресором, а також осіб, які мають громадянство інших держав. Крім того, з профілактичною метою СБУ доведе до всіх учасників виборчого процесу інформацію про кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства України”, — йдеться в повідомленні пресслужби.

Як інформувала “Новинарня“, в Раді створять робочу групу щодо проведення виборів в ОРДЛО.

Читайте також:
“Рух опору капітуляції” закликає не допустити проведення місцевих виборів на прифронтових територіях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна