Путін в окупованому Криму відкрив на лімузині трасу “Таврида”

 

По новозбудованій трасі “Таврида” між тимчасово окупованими кримськими містами Керч і Севастополь проїхав президент Росії Володимир Путін. Нову “Тавриду” окупанти вважають “ключовою магістраллю Криму”.

Про це в четвер, 27 серпня, інформує російська служба агентства “Інтерфакс”.

За кермом президентського “Аурусу” він проїхав перед об’єктивами по одному з етапів траси.

У супроводі головного технолога АТ “ВАД” Андрія Волкова президент проінспектував полотно автомагістралі.

Сівши в лімузин, глава держави пристебнувся, “щоб не довелося платити штрафи”.

Оглядаючи трасу, президент зазначив, що “потрібно з’їзди зробити, оскільки, коли йде туристичний потік, люди ж не в Сімферополь їдуть”. Він також зауважив, що раніше практично всю трасу оглянув з повітря.

“Глава держави оглянув інформаційні стенди про етапи будівництва траси і коротко переговорив з робітниками, після чого дав дозвіл на відкриття автомобільного руху на побудованих ділянках”, – йдеться в повідомленні пресслужби президента РФ.

“Таврида” пройде від Кримського мосту в Керчі на сході півострова до Севастополя, удвічі скоротивши час пересування по півострову. Повне завершення будівництва траси заплановано на кінець 2023 року.

Загальна протяжність – 250 км.

Вартість семи вже побудованих ділянок дороги загальною довжиною 250,7 км складає близько 150 млрд рублів.

За інформацією пресслужби Кремля, в рамках будівництва дороги буде побудовано 95 штучних споруд (мостів і шляхопроводів), створено 18 транспортних розв’язок, 30 надземних пішохідних переходів з ліфтами для маломобільних груп громадян.

Читайте також:
Кремлівський “куратор” Криму прибув на півострів з перевіркою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна